SSL сертификати - повишете доверието към вашия сайт!

Какво е SSL сертификат

SSL (Secure Socket Layer) е протокол, който осигурява криптиране на връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител). Предаваната през такава връзка информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане.  Криптиране на връзката чрез SSL сертификат е крайно препоръчително за всички онлайн платформи и електронни магазини, в които потребителите въвеждат голям обем от лични данни.

Задължително ли е използването на SSL сертификат

От правна гледна точка, използването на SSL сертификат не е задължително към 28.09.2017 г. Собствениците на интернет сайтове не носят наказателна отговорност. 

А трябва ли?

Ако използвате Secure Socket Layer (SSL):

  • Криптира се връзката между сървър (уебсайт) и браузър (потребител) - информация е защитена от неоторизиран достъп и прихващане. С него гарантирате спокойствието и сигурността на своите клиенти.
  • Сайтовете, защитени с SSL (https) връзка, могат да използват по-бързия ако сървъра предлага HTTP/2 протокол, сайта и информацията зарежда много по бързо, а това е фактор за по-доброто позициониране в търсачките.
  • Google обяви, че SSL ще бъде пуснат като фактор за класирането в търсачката. Така че сайтовете, които използват SSL сертификати, ще получат тласък в класацията в GOOGLE

 

Колко струва и какви видове се предлагат?

На пазара се предлагат различни по разновидност SSL сертификати за Вашата платформа, сайт или уеб магазин. Някои от сертификатите, които предлагаме са:

  • Rapid SSL - За защита на административната част на сайт, както и за малки онлайн магазини и платформи. Rapid SSL  e базов, бюджетно ориентиран SSL сертификат с валидация по домейн. Подходящ за защита на административната част на сайта, както и за малки онлайн магазини и платформи. Бързо издаване и лесна инсталация. Цената му е около 30лв. за година.
  • Comodo Essential Wildcard - За онлайн платформи, които функционират чрез голям брой поддомейни. Comodo Essential Wildcard е оптимизиран SSL сертификат, валиден за неограничен брой поддомейни, включително и поддомейна "www". Валидира се само контролът над домейна. Опростена процедура на издаване. Цената му е около 200лв. за година.
  • True BusinessID with EV - За онлайн магазини и сайтове на финансови институции, при които доверието на клиента и сигурността са от първостепенно значение.True BusinessID with EV е най-надеждният и сигурен вариант за SSL криптиране. Разширена валидация на компанията. Зелената лента веднага печели доверието и гарантира неприкосновеността на данните. Цената му е около 500лв. за година.

Разбира се, има и доста други сертификати на GeoTrust, Symantec (VeriSign), Comodo и т.н.. В зависимост от нуждите на Вашата платформа или сайт, можете да изберете някой от множеството сертификати, които предлагаме. 

Прочети повече