Apple обра овациите с новите си продукти

 


На традиционното си пролетно събитие технологичният гигант Apple представи новите си продукти. Те бяха презентирани от изпълнителния директор Тим Кук и колегите му от висшия мениджмънт на компанията от Купертино.

 

 

 

 

iPhone SE

 

Новият 4-инчов iPhone SE е наистина забележително устройство. Снабден с е 64-битов процесор А9, подобен на този на iPhone 6S. Това е най-евтиният iPhone и най-мощният смартфон с подобни размери. Грaфиката му е 3 пъти по-бърза от тази на iPhone 5S. Разполага с 12-мегапикселова камера с различни иновативни функции и режими на снимане (вкл. 4K видео), модернизиран високоскоростен Wi-Fi, нови функции за сигурност. Отговаря на всички екологични стандарти.
Цените стартират от 399 долара за 16 GB, а 64GB струва 499 долара.
Поръчките започват от 24 март, доставките стартират седмица по-късно, а до края на май устройството ще се предлага в 110 страни.

Повече информация за iPhone SE 

 

iPad Pro

 

Новият iPad Pro е подходящ както за бизнес, така и за домашна употреба. Той разполага с 64-битов A9 процесор,

Забележителен е 9,7-инчовият дисплей, който е с 25% по-светъл и с 25% по-наситени цветове и подобрен контраст. Екранът е снабден с 4-канални светлинни сензори, които измерват околната светлина и нагласят яркостта и силата на дисплея според тях. Предлага и в размер от 12,9-инча.
Таблетът има толкова мощен процесор, че може с лекота да замести лаптоп, той е подходящ както за работа, така и за игри. Снабден е с висококачествена аудио система.
iPad Pro е лек и удобен, може да се носи и използва навсякъде, поддържа функцията Siri и редица гласови команди. Писалката му е от последно поколение и е многофункционална. С нея може както да си водите записки, така и да рисувате картини, изпипани до най-малкия детайл. Дисплеят на таблета реагира на натиск. Когато се използва писалката, отчита само нея, така че да не се разваля изображението от пръсти или длан.  
Таблетът разполаха с 12-мегапикселова многофункционална камера с няколко режима на снимане (вкл. и 4K видео). Устройството е снабдено и с 5-мегапикселова предна камера, идеална за селфита. Върви в комплект със специално проектирана за него смарт клавиатура. Предлага се в 4 цвята.
Цени те започват от 599 долара за 32GB; 749 долара за 128 GB и 899 долара за 256GB.
Поръчките започват от 24 март, доставките стартират седмица по-късно, а до края на май устройството ще се предлага в 110 страни.


iWatch 2

 

Беше представена нова линия iWatch в нови цветове и материали. Цените му започват от 299 долара.
Apple TV, iOS 9.3
Беше представена и Apple TV – проектът на компанията за дигитална мултимедийна телевизия. Освен очакваното разнообразно видео съдържание, тя предоставя достъп до над 500 приложения, гласови команди с функцията Siri и др.
От Apple обявиха и новата операционна система iOS 9.3, която поддържа функции като геолокация, защита на бележките с парола, предложения за различни приложения, според вкуса на клиента, обогатяване и персонализиране на Apple News, пакет за кола, поддържан от най-големите автомобилни марки.
Кук изрази своята благодарност за получената обществена подкрепа в казуса между Apple и властите в САЩ.
„Искаме да защитим вашите лични данни, дължим го на клиентите ни и на държавата ни. Няма да се отметнем от тази отговорност“, категоричен бе изпълнителният директор на Apple.
От компанията обявиха революционна технология за рециклиране на продуктите им – те се разделят на компоненти, групират се и се използват отново в производството на някои от новите продукти на Apple.
Apple представиха своята система за здравна грижа CareKit, съчетаваща различни здравни приложения, които отчитат и обработват физиологичните данни на клиентите, дават им подходящи съвети и им помагат да живеят по-здравословно. Потребителите дори когато боледуват За всичко това не им е необходимо специално устройство, а единствено техния iPhone.